• Jackie McAngus

Yoga voor kinderen en tieners

Yoga for kids teaches techniques for self-health, relaxation and most important, inner fulfilment

De voordelen van yoga lessen voor kinderen en tieners

Als je een ouder bent, weet je heel goed dat kinderen stress kunnen en zullen ervaren op school. We leven in een snelle samenleving, en in deze 'op schepwereld' kunnen kinderen vaak de stress van het dagelijkse leven voelen. Sterker nog, ouders geven onbedoeld hun eigen stressvolle gevoelens door, wat kan resulteren in ongewenste gedragsproblemen van de kinderen. Hoe helpt Yoga kinderen?

Omdat onze kinderen leven opschiet wereld van drukke en gestreste ouders, samen met de druk  van school en concurrerende sporten kan het leven een diepgaand effect hebben op het leven van onze kinderen. 


Yoga oor kinderen kan deze tegenslagen helpen tegen gaan. Door middel van kunnen ook kinderen profiteren van de voordelen die volwassenen hebben. Yoga voor kinderen leert technieken voor zelf gezondheid, ontspanning en vooral innerlijke vulling.


Yoga voor kinderen kan ze helpen de uitdagingen van het leven met iets meer gemak omzeilen. 

Yoga stimuleert op jonge leeftijd zelfrespect en zorgt voor een fysieke activiteit die niet competitief is.


Kinderen leren om samenwerking en mededogen te bevorderen in plaats van de constante staat van oppositie die het meest leeft in vandaag.


Yoga voor kinderen biedt ook een ander perspectief op lichaamsbewustzijn. Ze kunnen ontdekken hoe speciaal ze zijn en meer vertrouwen krijgen in zichzelf en vooral in hun lichaam. We kennen allemaal zelf de immense druk van de media en Hollywood op het handhaven van de perfecte uiterlijk verschijning. 


Dit is op alle manieren negatief en lichaamsverlies of vetverbranding kan kinderen met littekens achterlaten voor het leven.


Yoga voor kinderen biedt naast emotionele voordelen enorme voordelen. Lichamelijk verbetert yoga hun flexibiliteit, kracht, balans, coördinatie en concentratie. Uw kinderen zullen genieten van een gevoel van kalmte en ontspanning die hun jonge leven drastisch zullen verbeteren. In veel gevallen zullen de cijfers verbeteren en zult u merken dat uw kinderen dieper in contact komen met anderen met respect voor de natuurlijke wereld om hen heen.Yoga voor kinderen - Profiteren van het fysieke en mentale

Yoga voor kinderen biedt vele mogelijkheden, waaronder het leggen van de basis voor een levenslange beoefening die alleen maar zal blijven groeien terwijl ze groeien.


Naast yoga die wordt gebruikt om stress in het leven van een kind te bestrijden, kan yoga ook helpen om angstige kinderen tegen stress beschermen. 


Bezorgde kinderen hebben op veel manieren last van meer stressmentaliteit, niet wetend wat ze moeten doen of hoe ze in veel situaties moeten handelen.


Een studie aan de medische faculteit van Harvard toonde aan dat yoga een nuttig hulpmiddel was om de geestelijke gezondheid van adolescenten te ondersteunen. Adolescent psychiaters zeggen dat er in het afgelopen decennium een belangrijke toename is geweest van stressgerelateerde aandoeningen in het leven van kinderen. Dit heeft geresulteerd in heel weinig coping- vaardigheden omdat kinderen tegenwoordig meer dan ooit tevoren met veel meer sociale problemen te maken hebben. Kinderen worden tegenwoordig meer onder druk gezet om academisch te slagen dan elk voordien. Zowel volwassenen als kinderen in de samenleving van vandaag internaliseren stress, wat resulteert in gezondheidsproblemen, vooral voor de kinderen. 

Dit omvat slapeloosheid, buikpijn, hoofdpijn en stemmingswisselingen.


We moeten niet vergeten dat de hersenen van kinderen verschillend zijn en in een staat van groei verkeren. Het deel van hun hersenen, bijvoorbeeld verantwoordelijk is voor het reguleren van emoties en het verwerken van alle dingen die nodig zijn voor het omgaan met stress, is nog in ontwikkeling.


Yoga voor kinderen kan hen helpen om contact te maken met hun lichaam en te herkennen wanneer ze angstig zijn. Wanneer kinderen enige vorm van lichaamsbeweging uitoefenen, merken ze op hoe hun geest hun lichaam beïnvloedt en hoe hun lichaam hun geest beïnvloedt. Boven alles, yoga voor kinderen veroorzaakt absoluut geen schade en in feite kan yoga spierspanning verminderen en de doorbloeding verbeteren in gewrichten die stijf kunnen worden door zittend op school of voor de computer of televisie. 


Yoga voor kinderen is een krachtig hulpmiddel en kan het algehele welzijn van uw kinderen verbeteren.


Bij Holistic Life Marbella is ons yoga voor kinderen- programma erg populair en onze technieken verlichten je kinderen in het leven. Neem voor meer informatie over onze yoga lessen contact met ons op voor persoonlijke afspraak.

14 views
©2019 Holistic Life Marbella. Proudly created with Wix.com by Jackie McAngusjackie.mcangus@gmail.com
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon